Opties voor zwangerschappen niet gewenst

 Niets stoort angst in de harten van vrouwen als een zwangerschap die ze niet wilden laten gebeuren. Deze situaties laten vrouwen vaak verward, bang en met een gevoel achter alsof hun leven ten einde is. Hoewel er een vooropgezet idee is dat alle vrouwen moeders willen zijn en inderdaad kinderen willen, willen ze het ook doen wanneer ze er klaar voor zijn. Het goede aan een onbedoelde zwangerschap is dat er alternatieven zijn voor een ongewenst zwanger. Bekijk de onderstaande opties:

Abortus

Hoewel de gedachte aan abortus voor de meeste vrouwen absoluut beangstigend is, is het de leidende optie voor vrouwen die niet willen doorgaan met het 9-maanden durende proces van zwangerschap en ook niet echt een kind willen baren. Abortus in leken termen is de opzettelijke beëindiging van de zwangerschap bij de mens, meestal tijdens de eerste 28 weken van de zwangerschap. Studies hebben aangetoond dat de meeste vrouwen abortussen hebben omdat ze vrezen dat het hun opleiding, werk of bekwaamheid om voor het potentiële kind te zorgen zou verstoren. De meeste abortussen worden uitgevoerd in abortusklinieken en kunnen duur zijn, afhankelijk van hoe ver een vrouw in haar zwangerschap zit en de methode van abortus die zij verkiest. De meest gebruikelijke methoden bestaan ​​uit abortuspillen, aspiratie-abortussen, abortussen bij D & E en inductie abortus.

Adoptie

 Adoptie is nog een andere dominante optie voor vrouwen. Adoptie is een wet van het legaal nemen van een kind om voor het eigen kind te zorgen. Met andere woorden, voor een moeder van een ongewenst kind zou het zijn om een ​​kind te baren en het aan een ander gezin te geven om voorgoed te worden opgevangen. Deze optie kan voor veel vrouwen mentaal schadelijk zijn omdat ze het hele proces van de zwangerschap doorlopen om hun kind aan een ander gezin te geven. Dit in ruil daarvoor is de reden waarom het ook de minst gebruikelijke optie is voor zwangere vrouwen. Volgens Adoption Network worden elk jaar ongeveer 135.000 kinderen geadopteerd in de Verenigde Staten. Een groot deel van die kinderen komt van ongewenste zwangerschappen. Deze optie, in tegenstelling tot abortussen, tast je lichamelijk in geen enkel opzicht aan, maar moeders moeten zich voorbereiden op de mogelijke emotionele tol die het zou kunnen op je geestelijk welzijn.

Word een ouder

Het is nooit ideaal voor vrouwen om slachtoffer te worden van een situationele zwangerschap waar ze geen plannen hadden om ouder te worden, maar als vrouwen abortus of adoptie niet willen overwegen, dan moeten ze misschien gewoon omgaan met het worden van een ouder voor hun kind. Natuurlijk is de verantwoordelijkheid van het opvoeden van een kind levensveranderend en anders dan alles wat een persoon zonder kinderen heeft meegemaakt, maar aan de positieve kant, verhef je iets dat je hebt gemaakt. De meeste vrouwen met ongewenste zwangerschappen komen er later vaak achter dat zij de juiste beslissing hebben genomen, en het idee van ouderschap is eigenlijk verbazingwekkend. Aangezien dit te maken heeft met situaties die niet ideaal zijn, zijn er verschillende bronnen beschikbaar om vrouwen bij te staan, zoals kinderbegeleiding, kinderopvang en meer, als de man die heeft geholpen het kind te verwekken, niet betrokken is.